Spøkelsekake / Ghost cake

Snart er det Halloween, og i år har jeg blitt spurt om å være med i en konkurranse holdt av Kitchentime.no. En fantastisk nettbutikk som selger alt man måtte trenge til et kjøkken! Utrolig godt utvalg, med god variasjon i pris! Jeg sier sjelden nei til en utfordring! Gå inn på nettsiden for å se alle som deltar!

Likte du kaken min? Har du lyst å stemme på meg og sikre meg seieren? Da må du gå inn på Instagram kontoen til kitchentime, like siden, og stemme på bilde mitt der! Du kan vinne produkt for opp til 500 kr! De trekker to vinnere. Håper du har lyst til å delta!

Du kan stemme helt til 30. oktober kl 15.00!

skumkake

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en halloween kake med spøkelser laget i marengs! I fjor laget jeg disse på skolen der jeg underviste, men vi fikk ikke helt til å bruke de på en kake. Jeg ble så fornøyd med en skumkake jeg lagte tidligere, så det måtte bli skumkake igjen! Oreobunn og sjokoladetopp med spøkelsene. Bruk gjerne jordbær også, om du ønsker litt farge i kaken! Spøkelsene kan være kule som dekorasjon eller som pynt på cupcakes, om du heller vil lage det!

Først skal vi lage spøkelser!

Marengs:

2 eggehviter

1,25 dl sukker

1 ts sitronsaft

Skill eggene.

skumkake

Pisk opp eggehvitene sammen med sitronsaften til de skummer.

skumkake

Ha i en og en skje med sukker til du får en stiv marengs.

skumkake

Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper som ligner på spøkelser.

skumkake

Sett i ovnen på 125 grader i ca 2 timer. Skru ned varmen og la de stå i ovnen til de slipper bakepapiret. Du ser mine bøyde seg litt, så pass på at du sprøyter de gjevnt hele veien og ikke lager de for lange.

Oreobunn:

skumkake

Knus en pakke med oreokjeks.(jeg tar ut det hvite) Bland inn ca 50 gram med smelta smør og rør godt sammen!

skumkake

Trykk massen ut i en kakering på ca 20 cm. Sett kaldt mens du lager skummassen.

Skumkake:

4 eggehviter

3 dl sukker

1 pk sitrongele

2 dl vann

skumkake

Kok opp vannet og rør ut gelepulveret. Sett til siden. Den skal fortsatt være varm når du heller den over i marengsmassen.

skumkake

Pisk opp eggehvitene til de skummer.

skumkake

Ha over sukkeret en ss om gangen til du har en stiv marengs.

skumkake

Ta frem geleen og hell i marengsen mens du lar kjøkkenmaskinen gå på max.

skumkake

La maskinen gå i ca 15 minutter.

Montering:

skumkake

Ta frem oreobunnen. Hell over marengsen og avslutt med å gjøre den fin på toppen. La stå over natten eller minst 6 timer å stivne.

Sjokoladeglasur:

100 gram smør

180 gram melis

2 ss kakao

2 ss kaffi

litt sort konditorfarge

skumkake

Smelt alt sammen i en gryte.

skumkake

Ta frem kaken. Ta bort bakepapiret, og hell over sjokoladen. Jeg liker at det renner ned over sidene, men det velger du selv. Lager ansikt på spøkelsene mine med sjokoladen. Setter de så på kaken så de dekker hele toppen.

skumkake

Kaken ferdig. Jeg hadde jordbær i kjøleskapet så jeg ville prøve en vri med jordbær på også! Her ser du hvordan det ble!

skumkake

skumkake

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *